Úvod / Nálezy / Půdovky atd.

Budík

03. 11. 2010 Autor: candies 6112× 8
Prosím všechny o radu. Nedokáži přijít na to, ja se šteluje u tohoto budíku čas buzení. Hodináři si s tím nevědí rady. V číslici 4 je dírka a stejně tak okolo ciferníku zvenku.Prostě hlavolam. Chybí mu něco? Chod jde, natahování zvonění taky a zvoní pěkně, ale jak a čím se volí čas buzení, když tam na to není kolečko?

 Autor: candies

Komentáře

DUTMAN

03. 11. 2010, 12:29

Ahoj.No toto je pecka.Dělali se dva tipy.Jak takto z nožičkami tak se vkládal i do dřeva.No já se nedivím že to nikdo neví není se čemu divit.Je to ojedinělí kousek který si už nikde nekoupíš.Je tak šíleně prostý na štelování času že je to až zarážející.Opravdu na to nikdo nepřišel?No píšeš že né tak já ti prozradím velmi jednoduchý geniální fígl tohoto chronografu.Tam jak jsou číslice tak jsou i minuty postupuješ po směru hodinových ručiček například když budeš chtít vzbudit ve 3:15 tak do té dírky co je hned za trojkou jelikož už nemáš originální kolíček tak použiješ třeba dlouhou krejčovskou jehlu kterou vsuneš až na samé dno té dírky.No a cvičně si si to nastav a počkej a pokud je chronograf funkční začne zvonit ono by to stačilo přetočit.Já co mám doma tyto skvosty tak tam mají třeba i logo Radio Wachter.Jo jinak ta jehla musí být dlouhá minimálně 5.5cm až 6cm.Jinak to štelování času máš mnohem přesnější jde o to kam to vložíš.Jo a pozor toto má velmi zajímavou funkci pokud tě to nevzbudí hned na poprvé tak to za cca pět minut zvoní znova.A vypnutí zvonění je velmi jednoduché jehlu vysuneš a vložíš jí do té dírky co je na kraji ciferníku.Gratuluji k úlovku.

sadovnik

03. 11. 2010, 12:40

Jen napíšu svůj poznatek. Měl jsem svého času budík, který sloužil k odpálení nálože a vypadal podobně. Do těch dírek se dal drátek a nastavoval se tak čas odpálení. Dokonce to na boku mělo čokoládu jako svorku. Netvrdím ale, že tohle je stejné. Ten můj byl z Anglie.

DUTMAN

03. 11. 2010, 12:43

Ahoj.No toto je pecka.Dělali se dva tipy.Jak takto z nožičkami tak se vkládal i do dřeva.No já se nedivím že to nikdo neví není se čemu divit.Je to ojedinělí kousek který si už nikde nekoupíš.Je tak šíleně prostý na štelování času že je to až zarážející.Opravdu na to nikdo nepřišel?No píšeš že né tak já ti prozradím velmi jednoduchý geniální fígl tohoto chronografu.Tam jak jsou číslice tak jsou i minuty postupuješ po směru hodinových ručiček například když budeš chtít vzbudit ve 3:15 tak do té dírky co je hned za trojkou jelikož už nemáš originální kolíček tak použiješ třeba dlouhou krejčovskou jehlu kterou vsuneš až na samé dno té dírky.No a cvičně si si to nastav a počkej a pokud je chronograf funkční začne zvonit ono by to stačilo přetočit.Jinak ta jehla by měla mít délku minimálně 5.5cm až 6cm.Ještě to má jednu geniální funkci pokud tě to nevzbudí hned tam to po cca 5 minutách zvoní znovu.Zvonění se vypne tak že se ta jehla vysune a vloží se do té postraní dírky co je u ciferníku.Já co mám doma tyto skvosty tak tam mají třeba i logo Radio Wachter.Gratuluji k úlovku.

Izolc

03. 11. 2010, 13:31

Není to CHINA, začátek minulého století?

pavilhao-nove

03. 11. 2010, 15:07

návrat do budoucnosti IV

jezero

03. 11. 2010, 20:28

je to budík REPETE. měl jsem dva typy. jeden co popisuje Dutman a druhý měl ten číselník okolo a byl otočný. Tak se řídilo buzení. To repete se ale dalo u obou vypnout, tak že zazvonil jen jednou.

berlintorch

03. 11. 2010, 21:31

Děkuji DUTMANOVI za jeho příspěvek, radu a názor. A prosím ještě info, proč je v ciferníku v číslici 4 ta dírka. Dík

wassago

04. 11. 2010, 19:59

tak toto je grásne ticho závidím tiez by ma nenapadlo dat tam ihlu, inač skušal si ho zvoni?