Úvod / Nálezy

Část ostruhy?

02. 11. 2009 Autor: candies 5510× 1
Zdravím všechny,
nedávno jsem si na chvíli odskočil na starou, už asi 100 let jen zřídka používanou, cestu, že se podívám po nějakých postrácených drobňáskách, které tu po sobě nechali spěchající pocestní... Minci, která by za to stála, jsem nenašel, tak jsem zkusil štěstí na přilehlém políčku, po několika metrech na mě něco (asi bronzového) vykouklo mezi hroudami, strčil jsem věc usmolenou od hlíny do kapsy vesty a o kousek dál mi pípnula delší část, která evidentně patří k té první..., na políčku jsem moc neřešil, co by to mohlo být, typoval jsem něco možná z koňského postroje nebo nějaký držáček ulomený z nedaleké kapličky. Pravdou je, že ať to je cokoliv, zemědělcův pluh se na tom dost podepsal...

Po očištění vodou doma jsem si začal myslet, že jde o součást nějaké ostruhy (1/2). Vyvrátí mi někdo zkušenější mojí domněnku???

Ještě popis k lokalitě - kdysi tu protáhlo (od středověku po 20. století) několik armád (Francouz, Němec, ...), místo nálezu leží v údolí podblíž vody, ale poměrně daleko (asi 1 km) od "hlavní cesty".

Materiál: slitina mědi, pravděpodobně bronz; zpracování: zcela jistě odlitek...

Za Vaše příspěvky děkuju, Šumavánek

 Autor: candies

Komentáře

Pesimista

02. 11. 2009, 10:32

Ne.