Úvod / Nálezy

Ocílka a drobnosti

14. 08. 2012 Autor: streleckvz 6464× 4
Zdravím příznivce mrcasu. Tak jsem si po pauze vyšel na nějaký to políčko a lesíky. Spíš to byla tůra na hubnutí, hubené bylo i nálezné. Dostal jsem tip na místo odhozu výzbroje a výstroje nějakých německých vojáků při ústupu, ale při příjezdu na místo jsem se po hodinovém brodění kopřivami až po ramena a přelézáním popadaných stromů nakonec propadl do bláta skoro po kolena.

Prostě jsem to vzdal, zkusím to hned po zimě, dokud nebude vegetace a hmyz v rozpuku. Na spravení chutě jsem jen tak projížděl okolí a hledal zorané pole, nebo průchodný lesík. Našel jsem jeden docela hezkej, ale při bližším ohledání to vypadalo spíš na záchodky. Ani jsem ten hnus nefotil a prošel nejmenším výskytem exkrementů. No našel jsem platnou desetikačku a skoro na konci jsem dostal parádní signál. Tak pár centimetrů pod povrchem jsem vyhrábl něco povědomého. Už jsem se těšil na dýku, ale vyklubala se z toho ocílka. Má pěknou odlévanou rukojeť z mosazi, škoda, že popraskanou. Potom jsem vyrazil na pole s vidinou penízků.

No ani to se nekonalo. Prostě si na ten první stříbrňák musím počkat. Kopnul jsem docela zachovalou falérku a kroužek ze zpožďovacího zapalovače k nějakýmu starýmu granátu. Železné části zemědělské techniky ani nefotím. Ještě mi tam na několika místech píply takový mosazný slitky, nevím z čeho by to mohlo být a jedna novodobá hilzna od hajnýho. Snad to příště bude lepší. Přeju Vám všem hezký nálezy.

streleckvz

 Autor: streleckvz

Komentáře

zacatecnik88

14. 08. 2012, 11:44

honda2

14. 08. 2012, 13:31

Ocílka parádní.Tady je aspoň vidět celý komplet častáho nálezu-té hlavy.

mmmmm

15. 08. 2012, 13:16

Rozum

19. 08. 2012, 21:51

Neboj bude lepe...lesiky jsou nepruchodne teda aspon s klackem.