Úvod / Nálezy

Pamětní medaile

12. 01. 2021 Autor: Kódl 7143× 2
Zdar a sílu kolegové,
posílám foto mého nálezu, který se mi podařilo najít při posledním výletu s detektorem, něž napadl sníh a tím jsem do jara skončil :-)
Vyrazil jsem 23.12. kus od nás na jedno místečko, kde jsem ještě nebyl a měl jsem už dlouho v plánu se tam podívat. Jelikož jsem se doma nudil, tak jsem si řekl, že bych to zrovna mohl zkusit, i když už bylo odpoledne. Jelikož se brzy stmívá musel jsem si pospíšit. Věděl jsem, že to bude jen na chvíli, ale řekl jsem si když nic nenajdu, tak se alespoň trošku projdu lesem. Ani jsem tam ale nedojel, protože celé okolí bylo jak pod pokličkou, prostě mlha, že by se dala krájet :-( Vracel jsem se tedy zpět k nám do hor, kde bylo krásné azuro. Řekl jsem si, že zastavím na prvním místě, kde bude jasno. Tak se taky stalo. Vylezl jsem na první pastvinu a začal hledat ve snosech kamenů kolem ní. Hledal jsem ani ne deset minut, když se mi z pod kamenu ozval pěkný signál. Když jsem kameny odhrábl, vykoukla na mě nějaká medaile, která mi udělala velikou radost, i když už je v zuboženém stavu. Až doma, když jsem ji opláchl vodou a začal googlit, jsem zjistil, co je vlastně zač. Posílám vám pár fotek. Omlouvám se za kvalitu.
Po nálezu medaile mi tam ještě padlo pár zubožených mincí jako říšský fenik a nějaké dvoukrejcary, které ani nestálo za to fotit.
Všechny vás ze Šumavy zdraví Kódl a buďte zdrávi!!!

 Autor: Kódl

Komentáře

Megy

12. 01. 2021, 22:37

Pěkná byla , škoda že dostala časem tak na prdel .

Rozum

14. 01. 2021, 18:38

To je skody to je skody..