Úvod / Nálezy

Prosba o určení

18. 12. 2014 Autor: beji 5404× 1
Zdravím,
poprvé se seznamuji s Vašimi stránkami. Je na nich mnoho zajímavého. Už proto, že regionální historie mne zajímá od maturity z dějepisu. Zkušenost s detektory mám jen velmi dávnou. Jako voják základní vojenské služby, ženista, jsem v 80. letech hledal s minohledačkou miny.
Váš web jsem vyhledal, zdali byste mi pomohli určit strojní součást, kterou jsem nalezl při geocachingu u Velké nad Veličkou v lokalitě Na Molvách, Molvy.
Předmět je z mosazi. Byl zatlačen do suchého bláta lesní cesty. Protože patina neumožňovala určit materiál, dva pruhy jsem přejel pilníkem, abych materiál obnažil. Předmět je vyfotografován z obou stran a z boku. Bohužel už ho nemám, vložil jsem ho do keše, kterou jsem založil, a tak už někde cestuje. Rozměr mohl být 7 x 4 cm. Foto z boku je na tlustším fixu pro psaní. Pružinky jsou asi z oceli, ale zřejmě pomosazené.
Vím, že asi nejde o nic zvlášť starého, ale nikdo ze strojařů, automechaniků, zámečníků, elektrikářů a opravářů zemědělských strojů mi nedokázal říci, co to je.
Nevím, zda přispívám správným způsobem. Možná je postup jiný, ale já jsem na něj nepřišel.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Jiří Berger

 Autor: beji

Komentáře

Rozum

18. 12. 2014, 20:35

Jo tak to bude asi orisek.