Úvod / Nálezy

Středeční mrcásek aneb přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem

17. 02. 2006 Autor: Kokr 6088× 7
Při cestě do práce jsem si vyhlédl les, kde jako by bylo méně sněhu. No a když jsem se vracel, tak jsem se tam zastavil, převlékl do maskáčů a hurá na to (i když jsem se musel přemlouvat, protože zem byla opravdu ztuhlá). Ze začátku to byla klasika, konzervy od olejovek atd. až po jaké době pěkný signál a objevila se koncovka od kordíku Wehrmacht, ale to jsem v té chvíli ještě nevěděl. Teprve po další půl hodině se objevil pěkný ohraničený signál a po velkém úsilí s malou motyčkou se objevil jakýsi fógl. Nejdříve jsem si myslel, že to je myslivecký motiv ale teprve, když zmrzlá zem začala se rozehřívat, pochopil jsem, že to je pravděpodobně německý odznak. A v té chvíli jsem si znovu prohlédl první nález a poznal koncovku kordíku. Jak jinak než uspokojení a od té doby jsem kopal opravdu opatrně. Bylo to velké štěstí, že toho ptáka jsem nějak motičkou nepoškodil. Velký mrcas mi přál. No a ještě jsem nalezl kousek odznaku, kde bohužel chybí střed a řetízek (připomíná mi velmi ten, co na něm byla ta oválná placička).

Proč jsem si zvolil slova klasika na úvod? Protože někdy chodím celý den a nenajdu nic co by stálo o zmínku. A tentokrát úplně náhodně vybraná lokalita, sníh, zmrzlá zem, jeden stupeň nad nulou a pouhé dvě a půl hodiny času a v celku pěkné nálezy. Na to, že to je teprve druhý letošní mrcas, tak to docela jde. Kdo by věděl něco blíže k těmto odznakům ať dá vědět.

Přeju všem pěkné a zajímavé nálezy











 Autor: Kokr

Komentáře

mashinepistole

17. 02. 2006, 12:30

Kua kde nachadzate tie odznaky

joachim2

17. 02. 2006, 15:55

maschinenpistole: vetsinou v zemi Ta dubova ratolest je mi ale sakra povedoma

mashinepistole

18. 02. 2006, 10:12

A ja ze lietaju vzduchom

Kokr

18. 02. 2006, 10:30

Také jsem se tomu divil , kde se tady vzaly,

Oskar

18. 02. 2006, 10:39

Kokr: Prosím Tě ty ratolesti jsou DUBOVÉ ? Mě, totiž na fotce, připadají na VAVŘÍNOVÝ věnec. To by pak bylo, asi něco R-U. Ale nevím.

Kokr

19. 02. 2006, 13:19

Oskar: Ty ratolesti na tom "ptáku" jsou vavřínové, a vzadu je vyraženo kolečko (ploška), kde je označení GES.GESH
Na tom druhém odznaku, kde chybí střed je levá polovina z dubových listů, pravá je z vavřínových listů a je ještě navíc doplněna "ozdobnými kuličkami"
Bohužel můj foťák nemá macro rozlišení, proto ty fotografie nejsou ostré

Oskar

19. 02. 2006, 14:43

Kokr: dík