Úvod / Nálezy

Stříbrný pozdrav z Bavor

10. 02. 2012 Autor: Robby Pinky 5543× 8
Aneb moje první Ag v roce 2012

Zdravím všechny slušné kolegy. Začátkem roku jsem si slíbil, že si každý měsíc najdu alespoň jeden stříbrňák. Na narozeniny se mi to povedlo a teď jsem měl svátek, tak proč to zase nezkusit. Směle jsem si vykročil na pole pro dárek. Vracel jsem se na něj už asi po desáté a zatím jsem se z něj nikdy neodcházel s prázdnou. Bohužel se ale objevila komplikace, se kterou jsem zatím nějak nepočítal. Sice jsem před tím trávil půl hodiny rovnáním lopatky po včerejším namáhavém odpoledni, ale teploměr zatím ukazoval jen -1.

Z polního betonu jsem vydoloval několik signálů a zamířil jinam. Do podmáčené louky o kousek výš se už čerstvě naostřený rýček zakusoval bez problému. Tahání kusů železa mě ale rychle omrzelo. Otočil jsem se k domovu, ale nedalo mi to, abych se ještě jednou neprošel po onom mém políčku a alespoň zkusil signály (vzhledem k tomu, že beru vše domů, mám radost z každého neobjeveného pípnutí). Většinou chodím po řádcích, ale tentokrát jsem to vzal rovnou z kopce dolů. Nejdřív se objevila malá přezečka, kterou jsem bral i s kusem zmrzlé hlíny.

O kus dál, přesně uprostřed šířky pole se ozval signál, který by mi mě mrzelo nekopnout. Přesně v místech, kudy na pole vždy vcházím a kde už jsem to prošel nesčíslněkrát. Znělo to jako na povrchu, či jen lehce pod ním. Vylomil jsem tenkou vrstvu zmrzlé krusty, ale signál zněl stále na stejném místě. Po desátém bezvýsledném dupnutí na lopatku mi už došla trpělivost. Rozmáchl jsem se a začal sekat. Při prvním seknutí mi obličej zasypala sprška hlíny a ledu. Na druhé seknutí jsem oči radši zavřel. Po jejich otevření jsem absolutně nechápal. Vedle lopatky, stále zaseknuté v zemi, byla nastojato opřená mince. Hliníkový desetník, řeknu si. Vezmu ji tedy do ruky a první co vidím je jediné čitelné místo na kterém je vyražený letopočet. Okamžitě si začnu nadávat, vypínám detektor a utíkám domů :) Trochu jsem ho ťuknul, ale po lehkém dorovnání to skoro není poznat, stačilo málo a dopadl hůř.

6 Kreuzer Maxmiliána I. Josefa Bavorského 1807 (První bavorský král, dědeček France Josefa I. a Alžběty Bavorské - "Sissi")

Robby Pinky

 Autor: Robby Pinky

Komentáře

beltram

10. 02. 2012, 09:56

Servus a prosim tě co máš za mašinu?tady v tom mínusu se nedá,

LIKE3R

10. 02. 2012, 12:38

Pěkný kolečko by bylo, kdyby na té fotce bylo něco k vidění... Jinak za ag a odvahu dávám jedničku. Já jsem ještě letos neměl odvahu vyrazit ani do lesa, natož na pole. I když jednou jsem vlastně vyrazil za barák do lesíka ukázat kámošovi strojovnu a kopnout mu tam dva hliníkáče, ale pak zase rychle domu.

luzak

10. 02. 2012, 13:34

kdeže to nemrzne ?u nás se to dostalo včera na krásných -6 tak jsem nadrženej vyrazil do lesa a bylo to zmrzlý že se tlučnice odrážela a já po hodině totálně zničenej

nudas

10. 02. 2012, 14:40

si kopal někde v itálii ne...já když tu je -10 tak sem rád

Robby Pinky

10. 02. 2012, 16:00

Kopnul jsem ho  koncem ledna, pár dní před tím než tak přituhlo. Bylo "jen" pár stupňů pod nulou a všude to ještě nestihlo úplně promrznout. Jinak mám C.Scope cs1mx

snowfell

10. 02. 2012, 17:15

A přezečka? Pošli foto. Silver vždy potěší.

Rozum

11. 02. 2012, 21:47

Ag pekny....

leopold95

12. 02. 2012, 21:23

Jeblý příběh a fotky na piču. Nemožu si pomoc jinak okomentovat tento příspěvek.