Úvod / Nálezy

Železná neděle

05. 04. 2006 Autor: Kokr 6063× 4
Po sobotním hledání jsem sice chtěl odpočívat, ale když mi Jirka zatelefonoval, že jde hledat do lesíka (odkud mám odznak za zranění, těsně před zimou) musel jsem vyrazit. Nemohl jsem ho nechat samotného (ještě mu není ani 30let) co by si s případnými nálezy počal?
Lesík jsme částečně prošmejdili, pak jsme jeli jinam a pak zase jinam...nakonec jsem také byli na lesním smeťáku, odkud pocházejí ty zbytky německých beden. To co vidíte na fotografiích je už opravdu jenom šrot, ale přesto z něj jakoby dýchá historie- nevěděl by někdo jak uchovat (nakonzervovat) podobné plechy než se rozpadnou?
Docela radost mi udělalo nález pásů (i když první článek nalezl Jirka a nechtěl mi ho přenechat, ale za chvíli našel další, takže už jsem přestal závidět, když ten druhý mi nechal. Protože byl vždy vepředu, snad proto také nalezl ten velký kus ale vykopat a dotáhnout k autu už jsem musel sám. Kdyby někdo věděl z čeho tyto články pocházejí, ať dá vědět. Určitě by to bylo zajímavé. Byl to pěkný mrcas, až do úplné tmy.

Zdraví Kokr

















 Autor: Kokr

Komentáře

DFC

05. 04. 2006, 18:43

Tak ty malý pásy bych si tipnul na Kettenkraftraad, neboli pásovou motorku, ale hádám jenom podle velikosti.

Jochen

06. 04. 2006, 07:26

To rozhodně ne, Kettenkraftraad má na pásech takový gumový "bačkory" tohle bude nějakej panzer 1, 2, nebo tak něco.

ry777

06. 04. 2006, 12:37

Jochen: Podle mě máš pravdu. Rozhodně Pzkpfw.II nebo Stíhač tanků či Samohybné dělo na podvozku PzKpfw.II (Wespe, Marder II) Stím větším mě tu někdo trápil už mynule. To zatím nevím.

Kokr

06. 04. 2006, 21:22

Škoda, že to nikdo neví úplně přesně. Poslal bych případně i rozměry. I tak díky. Jenom pro zajímavost, před rokem jsem asi tak 200m odtud nalezl tankový odznak (ale to už jsem stejně jenom paběrkoval)